BrovaktholdTilleggsbelastningerSjøveisregleneBourbon DolphinFreak WavesAkterutseiltParametrisk ResonansBroachingBølgerMagnetisme og deviasjonElementer i NavigasjonStabilitetTidevann... Off duty - Musikk, Sjakk og InnlæringSeilaser

... Off duty - Jazz, blues og folkemusikk

Sep 11 2010 av Øystein Johnsen

 

... Off duty

Jazz, blues og folkemusikk                             


Øystein Johnsen      

                                           

 

 


Som foreleser går jeg både nye og gamle veier etter effektive metoder for innlæring. Jeg ser det slik at en positiv innstilling er helt avgjørende for å oppnå positive resultater. De positive tankene blir til selvoppfyllende, positive profetier. Jeg er hele tiden ute etter metoder for mest mulig effektiv mestring av nye ferdigheter. Gjennom årene har jeg hatt glede av å fylle livet med aktiviteter som sjakk, jazz, blues og folkemusikk.

 


 

Undecided Jazzband

  

 

En lystig gjeng fra Drøbak og Østfold. Mye reising og moro - og lite hyre. Jeg var med fra 1994-99, samtidig var jeg charter- og fergeskipper, og levde etter mottoet: "Gamle skrækbasunister eldes ikke - de bare trekker på årene!"

 

Låtene er hentet fra CD'en Undecided, og er tatt opp i Studio NRK Fredrikstad 26/3-6/5 1998.

Mezzi's tune 

(Littelton) 

Baby, won't you  please come home ...
(Warfield/Williams)   

Vokal: Ø Johnsen

 

The B-flat X-perience

 

The B-flat X-perience' besetning f.v.: Mads Johnsen jr, gitar og vokal, Øystein Johnsen, trombone/ventilbasun og vokal, Svein Erik Martinsen, gitar, Svein Gusrud, kontrabass

 

En særegen kvartett med Mads jr på bluesgitar sammen med jazzgitaristen SE Martinsen. Vi holdt det gående fra 1997-2000, og høstet megen åtgaum. Låtene er hentet fra et liveopptak på Rosendal Roots Festival, 23/4 1999. 

 

St. James Infirmary

(I. Mills)

Vokal: Ø Johnsen

Stormy Monday

(T-Bone Walker)

(Vokal: M Johnsen jr) 

Nobody knows You when You're ...

(J. Cox)

Vokal: Ø Johnsen


GLASS

 

GLASS, foran f.v.: Kristi Kinsarvik, vokal, Terje Johansen, trompet. Bak f.v.: Øystein Johnsen, trombone og vokal, Svein Erik Martinsen, gitar, Lars Jenset, kontrabass, Finn Torgersen, trommer.

 

En sekstett som høstet mye heder i løpet av kort tid, fra 1998-2000. Siste spilleoppdrag var Sildajazzen i Haugesund i august 2000. Uken etterpå dro Martinsen og Jenset til Danmark for begynne et syv års studium ved Musikkonservatoriet i København. Låta En SildaJazz-Knert, med melodi og tekst av Kinsarvik/Johnsen, er skrevet til Sildajazzen 2000, og tatt opp spor for spor i Studio Haugaland Radio i Haugesund. Det øvrige er hentet fra et noe slitent liveopptak fra festivalen. 

En SildaJazz-Knert

(Melodi/tekst/vokal 
K Kinsarvik/Ø Johnsen)

All That Jazz ...

(B. Carter) 

Vokal: K Kinsarvik/ Ø Johnsen 


 RAFT

    

 RAFT, f.v.: Øystein Johnsen, basstrompet, Kristi Kinsarvik, vokal, Helene Høye, fiolin, Svein Erik Martinsen, gitar.

 

RAFT holder konsert i Oslo Ladegård 1/3 2000, og gjør et opptak for radio i Studio NRK Oslo samme dag. Kristi og Helene er folkemusikerne som gir rom for crossover innen folkemusikkens rammer.

                 
Kella mine mello   
(Gudbrandsdalsspringdans
etter Hjalmar Fjellhammer )
Vokal: K Kinsarvik


Fra sommerfesten med Tønsberg SwingJazz Group 2010

  

Tønsberg Jazzklubb engasjerte Tønsberg SwingJazz Group til sommerfesten 14. august 2010. Jeg satt inn på messing med trompeteren Per Hem. Først skjedde det under tilsynelatende ordnede forhold ...       
  
... men etter hvert tok det bare helt av. (Foto: Lars Arne Dahl)
 
... Off duty - Musikk, Sjakk og Innlæring