Kvelds-/weekendkurs på Tjøme 

Se under NESTE KURS på forsiden

 

Båtførerprøven

Kveldskurs: Tirsdager og torsdager kl. 18-21

Weekendkurs: Fredag kl. 18-21, lørdag og søndag kl. 09-18, med avsluttende eksamen søndag kl. 18-19

Påmelding

post@maritimekurs.com

 
Regjeringen innførte båtførerprøven fra mai 2010

Dersom du er født etter første januar 1980, må du ta båtførerprøven for alle fritidsbåter over åtte meter, eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

 

Gjelder båtførere født etter 1.1.1980

Det obligatoriske kravet til båtførerbevis vil gjelde båtførere som er født etter 1. januar 1980. Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over åtte meter eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

 

Gammelt båtførerbevis gjelder etter 1.5.2010

Personer som har tatt båtførerprøven tidligere, slipper å ta prøven på nytt. Det stilles ikke krav til å gjennomføre kurs før båtførerprøven avlegges. Det er firmaet Norsk Test AS som utsteder båtførerbevis på vegne av Sjøfartsdirektoratet.

 

Alle oppfordres til å ta båtførerprøven, uansett alder

Alle som er født før 1980 og som ikke alt har tatt båtførerprøven, oppfordres samtidig til også å ta prøven. Les mer ...

 

Autorisert testsenter for Båtførerprøven på Grimestad

Båtførerskolens lokaler på Grimestad er godkjent som autorisert testsenter for eksamen i båtførerprøven.

 

Intensivkurs/Båtførerprøven

Kurset kan gjennomføres over 20 skoletimer som intensivkurs/ weekendkurs, og gir grunnleggende innføring i pensum til obligatorisk båtførerbevis:

  1. Sjømannskap m.v.
  2. Lover og regler
  3. Navigasjon og kartlesing

Kurset avsluttes med en 60-minutters teoretisk eksamen. Eksamen består av 50 spørsmål, og du må ha 80 % riktig for å bestå.

 

Vi legger spesielt vekt på at alle deltakerne skal lære det grunnleggende innen navigasjon og kartlesing i løpet av kurset til båtførerprøven.

 

Kurspris og eksamensavgift/Båtførerprøven

Alle kursdeltagere får låne kart og parallellforskyver, så du behøver bare ha med deg passer og kalkulator for å delta på kurset. Kurspris er kr 1.950,-, som inkluderer kursavgift og lån av kurslitteratur. Det kommer eksamensavgift til Norsk Test AS på kr 646,- i tillegg. Aldersgrense for å avlegge Båtførerprøven er 14 år. Du vil da få utstedt Båtførerbevis når du er 16 år.

 

Weekendkurs på Tjøme

Fredag kl. 18-21, lørdag kl. 09-18, søndag kl. 09-19, med avsluttende eksamen.

 

Kveldskurs i Vestfold

Seks kvelder kl. 18.00-21.00, tirsdager og torsdager.

 

Vi setter også opp kurs etter behov. Benytt kupongen under og meld din interesse, helt uforpliktende. Du mottar kursoversikt, og vurderer om sted og dato kan passe for deg. Du kan også følge undervisningen til båtførerprøven ved å kombinere forskjellige kurs.

 

Benytt kupongen under og meld din interesse for båtførerprøven, helt uforpliktende.

Send Info

 

 

Båtførerprøven

Båtførerprøven

Båtførerprøven
Båtførerprøven